Koksk Wartet

Mobiele Telefoon Aanschaffen? Mis Deze Informatie Niet!

Spread the love

Voordat je een mobiele telefoon wil aanschaffen zijn er een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan telefoon abonnement aanbiedingen. Hieronder hebben we dan ook een aantal belangrijke zaken met je besproken. Mis deze informatie niet en beschik uiteindelijk over het best passende toestel voor jouw persoonlijke situatie.

Display Van De Mobiele Telefoon

De rol van de weergave van een smartphone wordt vaak onderschat. Een goed scherm heeft een grootte van minimaal 5 inch en een resolutie van minimaal 1280 x 720 pixels. Voor kleinere schermen zijn applicaties zoals internet, e-mail of games niet erg leuk. Ook tijdens sim only vergelijk zul je op enig moment na moeten denken over het toestel dat je wil hebben. Lees dan ook zeker nog even door ook al ben je op dit moment niet direct op zoek naar een mobiele telefoon.

Naast de grootte en resolutie zijn de helderheid en het contrast van het scherm, evenals de anti-reflectiecoating en de stabiliteit van de kijkhoek belangrijk. Er zijn echter geen richtlijnen, dus u moet naar de smartphone zelf kijken of  beoordelingen van mobiele telefoons lezen die het scherm meestal afzonderlijk beoordelen vanwege de relevantie ervan.

Wil Je Games Spelen Op Je Nieuwe Smartphone?

Vooral bij jongeren zijn games extreem populair aan de telefoon. Dus als u uw kind of kleinzoon een mobiele telefoon wilt geven, moet u ervoor zorgen dat deze ook geschikt is om te spelen. De meeste smartphones vanaf ongeveer 150, – Euro zijn tegenwoordig ook geschikt voor eenvoudige games zoals Angry Birds, Subway Surfers, Temple Run & Co.

Traffic Rider op een Sony Xperia XA1Met grafisch meer complexe spellen zoals voetbalwedstrijden of racesimulaties zou de smartphone al een krachtigere chip onder de motorkap moeten hebben. Dergelijke smartphones zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 250, – Euro. Instap-smartphones voor 100, – Euro en goedkoper zijn niet zo goed vanwege de meestal kleinere schermen en zwakkere CPU’s voor games.

De prestaties van een mobiele telefoon (met name de processor en de grafische chip) worden vaak gemeten in tests met benchmark-tools zoals Antutu .

High-end smartphones hebben waarden van meer dan 250.000 punten. Als vuistregel zijn ongeveer 100.000 punten voldoende voor gokken, zodat zelfs grafisch veeleisende spellen soepel kunnen worden gespeeld. Hoewel RAM een ondergeschikte rol speelt in games, zou het nog steeds ongeveer 2 GB RAM of meer moeten zijn als je ook met je mobiele telefoon wilt spelen.

Het Dagelijks Gebruik

Wat is het nut van de beste mobiele telefoon als de batterij al na een uur leeg is? Respect. Let dus op de gemiddelde gebruiksduur van een smartphone. 5 uur gebruik en ongeveer 500 uur standby zou het al moeten zijn. In ons mobiele leaderboard  kunt u de batterijduur en andere parameters instellen.

Er zijn ook verschillen in de oplaadtijd van een batterij. Mobiele telefoons met QuickCharge-functie worden al na 30 minuten opgeladen om de dag door te komen. Zonder deze snellaadfunctie kan het tot drie uur duren om de batterij volledig op te laden.

Ondertussen zijn er ook batterijen met inductieve oplaadfunctie. Met behulp van deze technologie kan de mobiele telefoon draadloos worden opgeladen door deze op een oplaadstation te plaatsen. Dit is handig, maar er zijn maar weinig smartphones die inductief opladen ondersteunen – en deze zijn meestal vrij duur. Vanuit ons oogpunt is deze functie niet zo belangrijk. Als je hier nog steeds in geïnteresseerd bent, bekijk dan de volgende video voor het beste deel.

De Afmetingen En Het Gewicht Van De Smartphone

De grootte en het gewicht van een smartphone spelen een cruciale rol in het dagelijks leven. Vaak wordt onderschat dat een 6-inch of zelfs grotere telefoon niet langer comfortabel in je zak past. Het gewicht is in de praktijk niet onbelangrijk. Zwaarder dan 175 gram, zou de smartphone dat niet moeten zijn, anders kan dit er op de lange termijn vervelend uitzien.

Natuurlijk zijn er geen richtlijnen voor de afmetingen en het gewicht, omdat dit subjectief heel anders wordt ervaren. Men moet nog steeds kritisch zijn bij het kopen van een mobiele telefoon, of de wens mobiele telefoon voor uw eigen behoeften ook compact genoeg is.

Onze tip: als u de voorkeur geeft aan een kleiner scherm of een huidige smartphone met kleine schermmarges (“FullVision” of “FullView-scherm”), kiest u welke compacte afmetingen en een groot scherm onder één dak passen.

De Camera Van Je Mobiele Telefoon

Wil je alleen foto’s maken met je mobiele telefoon of moet je echt goede foto’s kunnen maken op vakantie? De kwaliteit van de ingebouwde camera’s is heel anders voor smartphones. Maar let op: als u alleen het aantal megapixels als kwaliteitsfunctie gebruikt, wordt het te gemakkelijk.

Er zijn mobiele telefoons met zeer goede lenzen en een resolutie van “slechts” 12 megapixels, die nog steeds goede opnamen maken. Meestal slagen in goede lichtomstandigheden met smartphones vanaf ongeveer 250 euro en goede opnames. Bij weinig licht presteren de camera’s van goedkopere smartphones nog steeds slecht.

Natuurlijk, foto’s van goedkope mobiele telefoons met 8 megapixels en minder – zelfs in goede lichtomstandigheden – niet het geel van het ei. Hier is het rode potlood het meest opvallend. De trage responstijden van de camera’s kunnen snel leiden tot wanhoop op goedkopere telefoons.

Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van video’s die met de smartphone zijn gemaakt: smartphones vanaf ongeveer 250, – Euro kunnen hier schitteren met een aantal verbluffende resultaten. Zelfs Full HD-opnames slagen in goed licht in uitstekende kwaliteit. Als de zon ondergaat, is het snel voorbij met de goede kwaliteit, maar ook hier.


Spread the love