Koksk Wartet

Hoe Kun Je Over Je Angst Voor Begrafenissen Heenkomen, Een Aantal Tips

Spread the love

Het is natuurlijk om je overweldigd te voelen bij de gedachte aan het bijwonen van een begrafenis of een wake, of de persoon die stierf dicht bij je was, een vriend of een verder familielid. Gelukkig hebben we al verteld dat de beste begrafenisverzekering 2019 je gewoon helpt met deze moeilijke periodes. Nog mooier is dat deze polis tot de goedkoopste begrafenisverzekering van Nederland behoort, vandaag behandelen we angst voor begrafenissen. Waar kun je op letten en waarom kun je hier last van hebben.

Een angst voor begrafenissen kan je zelfs de vraag doen stellen of je überhaupt wel naar de begrafenis zou moeten gaan. Maar je moet je niet laten begraven door zenuwen om iemand te eren en vaarwel te zeggen.

  • De gedachte om een ​​begrafenisdienst bij te wonen kan om een ​​aantal redenen stressvol zijn. Als u lijdt aan sociale angst, kunt u zich ongemakkelijk voelen bij de gedachte om uitgebreide familie of vrienden te ontmoeten of te ontmoeten die u in jaren niet hebt ontmoet.
  • Begrafenisangst kan voortkomen uit plankenkoorts – gevraagd worden om een ​​lofrede af te leveren of deel te nemen aan een deel van het begrafenisproces of de ceremonie. Of het kan thanatofobie zijn – angst voor de dood, of dingen die met de doden te maken hebben, zoals begrafenissen, doodskisten, begraafplaatsen.
  • Misschien maakt u zich zorgen over hoe u sterke emoties het hoofd kunt bieden of kunt tegenhouden – vooral wanneer andere mensen treuren
  • Als u met zenuwen worstelt, zijn hier zes coping-strategieën voor begrafenisangst. Je zult ook veel meer nuttige artikelen vinden over begrip en omgaan met verdriet in onze Bereavement Support-sectie.

Open Je Over Je Angsten En Zorgen

Een goede manier om uw begrafeniszenuwen te kalmeren is om open te zijn over hoe u zich voelt en uw reactie op het bijwonen van een begrafenis te erkennen. Door je angsten met een goede vriend of een familielid te bespreken, kun je wat stress wegnemen en kun je je emoties beter beheersen.

Veel begrafenisondernemers bieden geruststellende ondersteuning en begeleiding om mensen door de begrafenis te helpen, dus het kan de moeite waard zijn om hun steun te krijgen.

Onthoud Dat Het Prima Is Om Te Huilen Of Emotie Te Tonen

U hoeft niet per se uw tranen te onderdrukken of uw kalmte te behouden tijdens een begrafenisdienst. Als je een lofrede moet bezorgen of een actieve rol moet spelen in de dienst, onthoud dan dat het goed is om je verdriet te uiten en te pauzeren over momenten die je lijken te overweldigen.

Als je merkt dat je wordt overweldigd door emotie, zullen mensen het begrijpen als je jezelf kalmeert door diep adem te halen of slokjes water te nemen. En als u niet kunt doorgaan, staat de begrafenisvierder of een familielid klaar om u te ondersteunen.

Vertrouw Op Iemand – Zoek Een Ondersteuningspartner

Als je angstig bent bij het idee om een ​​begrafenis bij te wonen, probeer dan een vriend of partner om je te vergezellen zodat je niet het gevoel hebt dat je het alleen hoeft te doen.

Een vertrouwd persoon in de buurt hebben kan geruststellend en nuttig zijn, vooral als je het soort persoon bent dat niet door moeilijke gebeurtenissen kan komen met wat ondersteuning en een helpende hand.


Spread the love